понедељак, 05. октобар 2015.

Boot USB flash sa El Capitan-omKako se pojavi nova verzija operativnog  sistema uvek se postavlja pitanje da li Update ili Clean install. No, bez obzira na šta se odlučite uvek Vam treba instalacioni disk tj. USB. Što se OS-a tiče postoji nekoliko aplikacija koje  će vam pomoći u kreiranju boot-abilnog USB flash-a kao npr. Diskmaker X. Ja nekako više volim da sve to uradim preko terminala, a evo i kako.


Priprema

1. Prvo uradite Backup
2. Preko App Store-a preuzmite Install OS X El Capitan.app
3. Pripremite USB flash od minimum 8GB

Kreirannje USB Flash-a

1. Formatirajte USB Flash pomoću Disk utility-ja (ime USB Flasha neka bude kao i ponuđeno Untitled)2. Pokrenite terminal (Applications > Utilities > Terminal.app)
3. Upišite ili prekopirajte ovu komandu

sudo /Applications/Install\ OS\ X\ El\ Capitan.app/Contents/Resources/createinstallmedia --volume /Volumes/Untitled --applicationpath /Applications/Install\ OS\ X\ El\ Capitan.app --nointeraction
u terminalu će se ispisati

“Erasing Disk: 0%… 10%… 20%… 30%…100%…
Copying installer files to disk…
Copy complete.
Making disk bootable…
Copying boot files…
Copy complete.
Done.”

I to je to, imate Boot-abilni instalacioni USB Flash sa  El Capitan-om. Ceo proces traje oko 20 min.

Samo da podsetim za Clean install, ugasite računar, uključite USB i dok držite taster ALT i upalite računar... Izaberite

Na ovom You Tube linku možete pogledati i video razlika je samo u imenovanju USB flash-a, ako ipak želite lakšu varijantu sa Diskmaker X-om na ovom Linku je detaljno uputstvo.

Нема коментара:

Постави коментар

Популарни постови