четвртак, 26. новембар 2015.

Bootstrap editori ili jednostavnija primena Bootstarp-a

Kada se povede reč o načinu za ubrzani web razvoj nezaobilazni framework je Bootstarp, a njegova velika popularnost je dovela i do razvoja alata za njegovu jednostavniju i ubrzaniju upotrebu. U daljem tekstu predstavljeni su samo oni koji mogu da se koriste i besplatno.



Bootply
Za Bootply njegovi autori kažu da je on igralište za Bootstrap. On nije samo Bootstrap editor već i skup alata za izgradnu kao i velika baza komponenata. Ujedno podržava i tehniku "drag and drop", a u njega su integrisani s drugi popularni Bootstrap dodaci sa mikro-bibliotekama i frame work-ovima. Neki od dodataka su: Font Awesome, jQuery + jQuery UI, bootstrap Select, FuelUX, AngularJS, Google Maps, i još mnogo toga.


Besplatan ili $4 (mesečno za preuzimanje izvornog koda)



Divshot

Divshot osim vizuelnog Bootstrap editora nudi application-grade hosting environment prilagođen programerima. Negov Arhitekt nudi kreiranje kvalitetnog koda, i pravilno ugnježđavanje svake komponente. Podržava i sve popularne CSS frameworkove, pored njih se redovno dodaju i novi.

Besplatan  $100 (mesečno uz hosting)



LayouIt

LayoutIt karakteriše pregledan interfejs jednostavan za upotrebu, pored ponuđenih šablona nudi i mogućnost integrisanja sa bilo kojim programskim jezikom. Rad u njemu se svodi na "drag and drop" tehniku i preuzimanje  gotovog HTML.

Besplatan


Pingendo

Pingendo je desktop aplikacija koja vam pomaže u izradi prototipa web stranica baziranih na Bootstrap-u. Kao i većina Bootstrap editor-a nudi zbirku komponenata i "drag and drop" tehniku.

Besplatan

Kako su opisi mogućnosti gotovo identične dalje ću ih samo nabrojati: 
PaintStrap, BootUI, FancyBoot, KickStart, Lavish Bootstrap, BootSwatchr, Boottheme, Brix, Lavish, BootSwatchr, Pinegrow, Frontenda, Boottheme, itd.

1 коментар:

Популарни постови