среда, 27. децембар 2023.

Замена HDD диска на Acer TravelMate P257 лаптопу

Да бисте побољшали перформансе и убрзали рад свог времешног Acer TravelMate P257 лаптопа, често је најјефтина и најбоља опција замена HDD диска са SSD диском. 

Корак 1: Припрема

Пре него што почнете, уверите се да имате одговарајући ССД диск и одговарајући алат. До тих информација можете пронаћи у спецификацијама. Потребан алат укључује одвијач, антистатичку наруквица (опционо, довољно је да не дирате конекторе), пластична визиткарта и за сваки случај на YouTube-у потражите да ли је неко отварао ваш модел рачунара. Увек постоје клик пластичне везе кућишта које нису лако уочљиве.


Корак 2: Искључите лаптоп

Искључите лаптоп откачите све каблове и уклоните батерију. Код овог модела батерија је кућишту.



Корак 3: Отварање кућишта

Помоћу одвијача пажљиво одвијте вијке који држе задњи поклопац кућишта лаптопа. Затим уклоните сигурмосне вијке од ДВЂа и уклоните ДВД. Између горњег и доњег поклопца кућишта увуците пластичну картицу. Док је повлачите чуће се како се отпуштају клик скривене пластичне везе. Када одвојите све клик везе пажљиво подигните доњи поклопац и уклоните WиФи конектор.

Корак 4: Одстрањивање HDD диска

Пажљиво одкачите каблове повезане са батеријом и обележите их, затим каблове повезане с HDD диском и пажљиво одстраните диск из лежишта.



Корак 5: Постављање SSD диска

Пажљиво поставите SSD диск на исто место где је био HDD. Можда ће вам бити потребнан носач диска који обично далази са неким моделима SSD-а. Повежите каблове према упутствима произвођача лаптопа.

Корак 6: Затварање кућишта

Затворите кућиште лаптопа и заврните вијке. Повежите лаптоп с батеријом и поново прикључите све каблове.

Корак 7: Инсталација оперативног система

Укључите лаптоп и инсталирајте оперативни систем на нови ССД диск помоћу УСБ флаш драјва. Поставите систем према упутствима.

Корак 8: Пренос података

Ако имате податке на старом HDD диску које желите сачувати, повежите га путем USB адаптера и пренесите податке на нови SSD диск.

Закључак

Замена HDD диска са SSD диском на Acer TravelMate P257 лаптопу побољшава перформансе, поред тога све је много једноставно. Зар не?

Нема коментара:

Популарни постови